Douma Vital Farm

Bio
Βίσονες

Βίσονες

Τα μεγαλύτερα βοοειδή στον πλανήτη με την καμπούρα και το πλούσιο τρίχωμα, ζουν 30 έως 40 χρόνια και όλη τους την ζωή την περνούν στα βοσκοτόπια. Το 1999 ο Θωμάς Ντούμας, γνωρίζοντας την υψηλή διατροφική αξία, αλλά και την εκλεπτυσμένη γεύση του βίσονα, τολμά και εισαγάγει τους πρώτους βίσονες στην Ελλάδα.

Τα ζώα εγκλιματίστηκαν πλήρως στο κτήμα μας και πολύ γρήγορα πιστοποιήθηκαν από τον οργανισμό ελέγχου και πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων “ΔΗΩ”. Οι μοναδικοί βίσονες των Βαλκανίων και από τους λίγους της Ευρώπης, διαβιούν και αναπαράγονται ως σήμερα με επιτυχία.

Βίσονας, επιλογή υψηλής διατροφικής αξίας
Το κρέας του βίσονα είναι μια άριστη πηγή λευκώματος, σιδήρου και λιπαρών Ω 3 και Ω6, ιδιαίτερα χαμηλό σε λιπαρά θερμίδες και χοληστερόλη. Μη αλλεργιογόνο, χωρίς ορμόνες, αντιβιοτικά ή ζωικά υποπροϊόντα, αποτελεί μια πηγή υψηλής διατροφικής αξίας.

Ο βίσονας έχει πλούσια γεύση!
Πολλοί από εκείνους που έχουν δοκιμάσει το κρέας του θεωρούν ότι υπερέχει των άλλων κόκκινων κρεάτων με μια πιο γλυκιά και πλούσια γεύση. Επίσης, έχει πυκνό κρέας και σίγουρα θα σας ικανοποιήσει περισσότερο, τρώγοντας λιγότερο!

Πώς μαγειρεύεται
Το κρέας του βίσονα μαγειρεύεται, όπως όλα τα κόκκινα κρέατα. Η χαμηλή περιεκτικότητά του σε λίπος, εγγυάται το γρηγορότερο χρόνο μαγειρέματος. Το μυστικό είναι η χαμηλή θερμοκρασία, ώστε να μην παραψηθεί και στεγνώσει.

 

 

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΑΝΑ 100 ΓΡΑΜ. ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ

ΕΙΔΗ

ΛΙΠΑΡΑ

ΘΕΡΜΙΔΕΣ

ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ

ΣΙΔΗΡΟ

ΒΙΤΑΜΙΝΗ Β-12

Βίσονας

2.42

143

82

3.42

2.86

Βοδινό

10.15

219

86

2.99

2.65

Μοσχάρι

8.09

201

86

2.99

2.64

Χοιρινό

9.66

212

86

1.1

0.75

Κοτόπουλο(χωρίς πετσα)

7.41

190

89

1.21

0.33

Καπν. Σολωμός

10.97

216

87

0.55

5.80

Πηγή: έρευνα του Dr. Marchello, πανεπιστήμιο Β. Ντακότα