Douma Vital Farm

Bio
Βίσονες

Κατσίκια

Αναζητώντας καινούριες γεύσεις και προϊόντα, το 2012 εισάγουμε αίγες με πιστοποιητικό pedigree φυλής Μουρθιάνο – Γραναδίνα (murciana-granadina), οι οποίες βρίσκονται σε διαδικασία βιολογικής πιστοποίησης. Η Μουρθιάνο – Γραναδίνα, είναι αυτόχθονη ισπανική φυλή που οφείλει την ονομασία της στις περιοχές Μούρθια και Γρανάδα της Ισπανίας όπου και γίνεται η αναπαραγωγή της.
Η υψηλή περιεκτικότητα του γάλακτος σε λιπαρά (5,8) και πρωτεΐνες (3,8), ο υψηλός μέσος όρος γαλακτοπαραγωγής τους (κυμαίνεται στα 610 λίτρα, με το 25% των αιγών να ξεπερνά τα 750 λίτρα), καθώς και το εύγευστο κρέας τους, έχουν κατατάξει τη Μουρθιάνο – Γραναδίνα σε εξέχουσα θέση ανάμεσα στις φυλές των αιγών του κόσμου.

 

 

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΩΝ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟΥ – ΑΓΕΛΑΔΙΝΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ

ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ

Πρωτεΐνη%

3.0

3.0

Λιπαρά %

3.8

3.6

Θερμίδες/100 ml

70

69

Βιταμίνη A (i.u.*/gram fat)

39

21

Βιταμίνη B1 (µg/100 ml)

68

45

Βιταμίνη Β2 (µg/100( ml)

210

159

Βιταμίνη C (mg /100 ml)

2

2

Βιταμίνη D (i.u.*/gram fat)

0.7

0.7

Χοληστερόλη (mg/100 ml)

12

15

*i.u.: διεθνής μονάδα μέτρησης

ΜΕΤΑΛΛΑ / 100 γρ. Γαλακτός

ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ

ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ

Ασβέστιο

1215.2

1031.5

Φώσφορος

843.3

731.3

Μαγνήσιο

82.5

76.3

Σίδηρος

1.13

0.61

Χαλκός

0.42

0.11

Ψευδάργυρος

4.15

3.72

Πηγή: έρευνα του American Dairy Goat Association (ADGA), σε συμβατικές αίγες, όχι βιολογικές φυλής Μουρθιάνο – Γραναδίνα
Αν ενδιαφέρεστε για την αγορά ζώντων αιγών φυλής Μουρθιάνο – Γραναδίνα με pedigree , επικοινωνήστε μαζί μας.